Nieuwsarchief
 
2013-09-27   TTSD - Thorigné Fouillard spektakel
  Het sterke Franse team van Thorigné Fouillard was 27 september de tegenstander voor de TTSD-talenten in de 1e TT-intercup-wedstrijd in Den Haag. Er was veel publiek in de tafeltenniszaal aan de Zuidlarenstraat 8 waar de Tafeltennis School Den Haag haar thuisbasis heeft. Het publiek stimuleerde de spelers en dat leverde prachtige partijen en rallies op. Namens de TTSD speelden Arjan Huiden, Collin Jager en Max Koopman de enkelpartijen en nadat ze de zenuwen van zich af hadden geschud werd er geweldig gestreden en werd er op hoog niveau gespeeld.
  De tegenstanders uit Frankrijk kwamen met een sterke senioren ploeg die volgens kenners hoog in de Nederlandse 1e divisie zou kunnen meedraaien. Dit maakte de Fransen zwaar favoriet en dat kwam in de wedstrijden zoals verwacht ook uit. Wat betreft kracht en snelheid kwamen onze talenten nog tekort maar ze streden voor wat ze waard waren en lieten de Fransen werken voor hun punten. Na 3 partijen met vele spectaculaire rallies en schitterende punten stond er 0-3 op het scorebord, maar waren spelers en coaches tevreden over het spel en konden ze terugkijken op een leerzame ervaring. Dit soort wedstrijden inspireert weer voor de trainingen en maakt nog eens duidelijk waar nog stappen gezet moeten worden.
Als 4e wedstrijd werd het dubbelspel gespeeld waarin Jochem de Hoop en Sjoerd Vaders aantraden. Zoals verwacht werd dit een gelijkwaardige wedstrijd waarin Jochem en Sjoerd eigenlijk de tegenstanders lieten ontsnappen. In de 1e game werd een grote voorsprong alsnog weggegeven waarna de 2e game wel verdiend gewonnen werd. Maar daarna waren de Fransen iets scherper in de beslissende punten en wonnen ze ook het dubbel wat de definitieve beslissing bracht: 0-4. Na afloop werd er gezamenlijk gegeten en nagepraat en kon de 1e Europese teamwedstrijd van de TTSD als een zeer geslaagde ervaring de boeken in.
 Open dit nieuwsbericht in een nieuw venster
 Email dit nieuwsbericht naar iemand