Nieuwsarchief
 
2015-01-28   Haags Basisscholierenkampioenschap zeer geslaagd
  Woensdagmiddag 28 januari 2015 vond de stedelijke finale plaats van het Haags Basisscholierenkampioenschap in sporthal Gaslaan. Liefst 125 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 streden in 4 leeftijdsklassen bij de jongens en 2 bij de meisjes om de titel Haags scholierenkampioen 2015. Het toernooi begon met 2 voorronden op verschillende verenigingslokaties waaraan in totaal ca. 260 kinderen deelnamen.
Lees hierna het volledige verslag van de grote stimulator van dit project Vally Karagantcheff.

meer
2015-01-01   Fusieclub HTTV-070 van start
  Op 1 januari 2015 is de fusie tussen de twee Haagse tafeltennisverenigingen Wibats en Steeds Hoger TSB gerealiseerd. Zo ontstaat een nieuwe en krachtige tafeltennisvereniging onder de naam Haagse Tafel Tennis Vereniging-070, kortweg HTTV-070 met als logo een ooievaar met een tafeltennisbatje in zijn poot. Zowel Wibats als Steeds Hoger TSB hebben een zeer roemrijk sportverleden met NK titels zowel individueel als op teamniveau bij de jeugd en bij de volwassenen. Een van de meest legendarische spelers uit het verleden, de linkshandige Bert Onnes ( 7 maal Nederlands Kampioen ), speelde bij beide clubs. Jarenlang draaiden Wibats en Steeds Hoger TSB mee aan de top. Wat betreft de jeugd werd het eerste junioren team van Steeds Hoger nog in 2014 landelijk kampioen. HTTV-070 speelt aan de Zuidlarenstraat 8 in een accommodatie van twee verdiepingen waar altijd tien tafels speelklaar staan en er zijn nu 60 senioren en 30 junioren actief.
meer
2014-05-17   Gefeliciteerd met het landskampioenschap!!! Steeds Hoger / TSB jeugdteam  
  Het Haagse jeugdteam van Steeds Hoger / TSB speelde in Hazerswoude-Dorp op zaterdag 17 mei tegen Avanti de 2e finalewedstrijd in de kampioenspoule om het Nederlands kampioenschap. De 1e wedstrijd was 2 weken geleden met 6-4 door de Haagse jongens gewonnen, dus een gelijkspel was voldoende. Er waren weer veel toeschouwers van zowel Avanti als Steeds Hoger / TSB. Arjan, Nolan en Max wilden het uiteraard niet op een 3e wedstrijd op zondag aan laten komen en gingen vol de strijd aan. Via tussenstanden van 3-2 en 4-3 was het uiteindelijk Nolan die de bevrijdende 5-3 scoorde. Hartelijke felicitaties aan Arjan Huiden, Nolan Schulz, Max Koopman en coach Micha Vijlbrief en hoofdtrainer Ronald Schildknegt en alle andere trainers en supporters die betrokken waren bij deze unieke prestatie.
meer
2014-03-02   OBS de Zonnebloem wint Nederlands Basisscholieren Kampioenschap tafeltennis
  Op zondag 2 maart 2014 werden in Zwolle de Nederlandse tafeltennis finales gespeeld voor basisscholen teams. Namens Den Haag deden 2 scholen mee: OBS De Zonnebloem en de De La Reyschool. Beide scholen hadden zich geplaatst via de Haagse basisscholieren finales tafeltennis in januari 2014. De De La Reyschool wist een mooie 8e plaats te halen en de Zonnebloem wist een unieke prestatie te leveren en werd Nederlands kampioen! Hierna een uitgebreid verslag van Ruud Nobel.
meer
2014-01-24   Finales Haags Basisscholieren Kampioenschap tafeltennis druk bezocht
  Op woensdag 22 januari zijn de uitgestelde (2013) Haagse kampioenschappen voor basisscholieren van groep 5 t/m 8 gespeeld. De meisjes speelden in hun eigen toernooi om de prijzen. Daarnaast was er een scholenbeker te winnen. De organisatie, in handen van vele vrijwilligers van de tafeltennis bond en van de 4 Haagse tafeltennisverenigingen Sett, Steeds Hoger / Tsb, Pingwins en Wibats, kon zich verheugen in veel publieke belangstelling op de tribunes van ouders, familie en bekenden. Vlak voor het toernooi werd er een spectaculaire demonstratie/clinic gegeven door 2 tafeltennis jeugd topspelers Patrick Bruijne en Nolan Schulz, die in de regio Den Haag competitie spelen en tot de Nederlandse top in hun leeftijdsklasse horen. Dit inspireerde de deelnemers zeer en was een mooie opening van het toernooi. Lees hieronder meer over de toernooiresultaten.
meer
2013-12-07   Voorronden tafeltennis Basisscholierenkampioenschap Den Haag gestart
  Op woensdag 27 november is de 1e voorronde van de Haagse Basisscholenkampioenschappen tafeltennis gespeeld op de locatie Da Costastraat. SETT en Pingwins organiseerden samen een mooi, gezellig, sportief en spannend toernooi. 37 spelers van de basisscholen Max Velthuijs, Eben Haezer en de Willemsparkschool streden om plekken in de finale op woensdag 22 januari 2014 in de sporthal Gaslaan.
meer
2013-10-28   Tafeltennis clinic in de Van Damstraat bij OBS De Voorsprong
  Op woensdag 23 oktober organiseerde de tafeltennisvereniging Steeds Hoger / TSB in samenwerking met stichting ZEBRA een tafeltennisclinic in de Van Damstraat bij OBS De Voorsprong. De in totaal 16 jongens speelden onderlinge wedstrijdjes en konden een prachtige demonstratiewedstrijd bewonderen van enkele van de Nederlandse toptalenten van Steeds Hoger / TSB.
Er wordt op ditzelfde adres ook wekelijks training gegeven door 2 tafeltennistrainers aan jeugdspelers. De trainingen zijn op dinsdagmiddag van 16:30 tot 18:00 uur.

meer
2013-09-27   TTSD - ThorignÚ Fouillard spektakel
  Het sterke Franse team van ThorignÚ Fouillard was 27 september de tegenstander voor de TTSD-talenten in de 1e TT-intercup-wedstrijd in Den Haag. Er was veel publiek in de tafeltenniszaal aan de Zuidlarenstraat 8 waar de Tafeltennis School Den Haag haar thuisbasis heeft. Het publiek stimuleerde de spelers en dat leverde prachtige partijen en rallies op. Namens de TTSD speelden Arjan Huiden, Collin Jager en Max Koopman de enkelpartijen en nadat ze de zenuwen van zich af hadden geschud werd er geweldig gestreden en werd er op hoog niveau gespeeld.
meer
2013-08-22   Haags tafeltennisteam gaat Europese Cupcompetitie spelen  
  De Tafeltennis School Den Haag heeft een sterk team ingeschreven voor de TT-Intercup. In deze open Europese competitieklasse kunnen enkele jeugdspelers van de TTSD extra internationale ervaring opdoen. Het team zal als kopman Jochem de Hoop hebben, een van de trainers van de TTSD. Jochem speelt dit seizoen in de Nederlandse eredivisie en kan op Europees niveau goed mee. Daarnaast zal waarschijnlijk de sterke A-junior van de Haagse vereniging Steeds Hoger / TSB Sjoerd Vaders in het team meedoen. Sjoerd is een nationale topper bij de junioren en speelt in de landelijke herencompetitie voor AFP Antwerpen.
meer
2013-06-25   Basisscholieren Kampioenschap 2013
  De afspraken voor de editie van 2013 zijn onlangs gemaakt. De gemeente Den Haag en de 4 Haagse tafeltennis verenigingen Steeds Hoger / Tsb, Sett, Pingwins en Wibats en de NTTB gaan in 2013 weer een mooi evenement voor alle basisscholieren in Den Haag organiseren. In de voorronden verlenen ook de verenigingen Salamanders en VVV uit de buurgemeenten Wateringen en Leidschendam assistentie. Na 2 uitermate succesvolle basisscholieren kampioenschappen in 2011 en 2012 was het logisch om het weer op de kalender te zetten.
meer
2013-05-18   Naschoolse cursus tafeltennis voor basisscholieren
  Sinds april loopt er op de openbare basisschool OBS Houtwijk een naschoolse cursus tafeltennis. Tot 4 juli as. kunnen de deelnemers wekelijks gratis tafeltennissen onder leiding van de jeugdsportco÷rdinator tafeltennis van Den Haag. De cursus is in de grote gymzaal van OBS Houtwijk en is open voor alle leerlingen van groep 5 t/m groep 8.
meer
2013-05-11   Jeugdteam Steeds Hoger / Tsb 3e van Nederland
  Het 1e jeugdteam van de Haagse tafeltennisvereniging Steeds Hoger / Tsb heeft een fantastische prestatie geleverd door in de competitie nummer 3 van Nederland te worden. In de halve finales van de playoffs werd heel nipt verloren van het Leidse Scylla. In de reguliere competitie was het team ook al 3e geworden in de kampioenspoule, de hoogste teamklasse in het Nederlandse jeugdtafeltennis, en daarmee had het team zich geplaatst voor de playoffs. Vorige week werd de wedstrijd om de 3e plaats overtuigend gewonnen met 6-3.
meer
2013-05-05   Basisscholieren krijgen tafeltennisclinic bij De Krullevaar
  Op woensdag 3 april 2013 was het zover bij de basisschool De Krullevaar! Onder leiding van de jeugdsportco÷rdinator tafeltennis in Den Haag hebben de kinderen uit de groepen 6 en 7 tijdens de gymles een tafeltennisclinic in circuitvorm gevolgd, onder de naam Table Stars. Er werden zes verschillende oefeningen gedaan, waarbij iedereen probeerde zoveel mogelijk punten te scoren. Er werd gewerkt in teams en de kinderen hielpen elkaar en moedigden elkaar aan om een zo hoog mogelijke score te halen. De sfeer was erg gezellig en iedereen heeft heel erg zijn best gedaan! Na afloop kregen alle kinderen een diploma met stickers erop die het woord STAR kunnen vormen.
meer
2013-05-01   Website online
  Sinds mei 2013 is deze website met informatie over tafeltennis in Den Haag actief. Er staat informatie op over de verenigingen die trainingen aanbieden voor jeugd en senioren en waar competitie gespeeld kan worden. Ook is er informatie over de Tafeltennis School Den Haag waar topsportleerlingen die op de topsport talent school Segbroek College zitten overdag trainen. Daarbij is er een jeugdsportco÷rdinator tafeltennis in Den Haag die tafeltennis clinics op scholen geeft en naschoolse tafeltennis cursussen verzorgt. Uiteraard staan ook de evenementen op de website zoals het basisscholieren kampioenschap en diverse andere toernooien.
meer